Brutăriile au oferit pâine de Ziua Mondială a Pâinii!

  • Articol revista ” Brutarul – Cofetarul ” noiembrie 2010

Mai multe firme din sectorul de panificatie au sãrbãtorit sâmbãtã, 16 octombrie, Ziua Mondialã a Pâinii, organizând o serie de actiuni caritabile prin care au donat produse de panificatie cãtre diverse institutii sociale, comunitãti sau persoane defavorizate. Prin campania Doneazã Pâine, lansatã si promovatã de revista Brutarul-Cofetarul si Rompan, ziua dedicatã alimentului principal al omenirii a fost sãrbãtoritã si în România, pentru prima datã la nivel national. Anul acesta tara noastrã s-a alãturat celor peste 30 de state ale lumii care, în mod traditional, sãrbãtoresc anual Ziua Mondialã a Pâinii. Pentru a mediatiza acest eveniment, la începutul acestei veri revista Brutarul a lansat site-ul dedicat, ziuapainii.brutarul.ro, pe care au fost centralizate si promovate actiunile tuturor sustinãtorilor campaniei caritabile Doneazã Pâine.

S-au alãturat campaniei zeci de producãtori din industria de panificatie, inclusive unii membri Rompan, dar si anumiti furnizori de echipamente si materii prime pentru sectorul de profil. Multi dintre donator au preferat sã nu mai astepte ziua de 16 octombrie pentru a se implica în campanile si au organizat, lunile trecute, multiple actiuni prin care au oferit pâine celor care au cea mai mare nevoie de ea. Din datele centralizate pe site-ul campaniei, s-au desfãsurat donatii în toate colturile tãrii, atât în municipiul Bucuresti, cât si în judetele Bacãu, Brasov, Brãila, Covasna, Cluj, Dolj, Galati, Harghita, Mures, Sibiu, Vâlcea, Prahova si Timis. Vã prezentãm alãturi lista actiunilor desfãsurate în cadrul campaniei „Doneazã Pâine”. Reamintim cititorilor cã este posibil ca numãrul sustinãtorilor campaniei si implicit a donatiilor efectuate sã fie mult mai mare, însã lista de mai jos contine doar acele actiuni care au  fost anuntate în prealabil de cãtre donatori, pe pagina ziuapainii.brutarul.ro. Dacã vã numãrati printre cei care au donat produse de Ziua Mondialã a Pâinii, dar nu vã regãsiti în lista donatorilor, vã rugãm sã ne informati cu privire la donatia oferitã, pe adresa de e-mail office@brutarul.ro, sau la telefon 0266 219 392.

Angajatii societãtii Panimon din Onesti au avut ocazia de a-si etala talentele de brutari si cofetari în cadrul evenimentului „Cupa Brutarilor”, organizat în cadrul societãtii, cu scopul de a promova imaginea acestor meserii. La sectiunea Brutãrie concurentii s-au întrecut în fabricarea unor sortimente precum pâinea albã, neagrã, secuiascã, pâinea PAVE sau colacul traditional,cei mai creativi au avut oportunitatea de a-si da frâu liber imaginatiei prin a se impune la proba creatie artisticã. Misiunea cofetarilor a fost realizarea unor produse precum tortul fin sau tortul cu brânzã de vaci si piersici. De asemenea, ei si-au putut pune în valoare creativitatea prin realizarea unui produs nou, la proba Creatie artistic în cofetãrie. „Prin acest concurs SC PANIMON SA a dorit sã promoveze valorile meseriilor de brutar, cofetar, patiser, sprijinind angajatii unitãtilor de productie în dezvoltarea aptitudinilor si cunostintelor de specialitate”, a declarat Ing. Teodora VOINEA, directorul general al societãtii. în completarea acestui eveniment, Panimon a sustinut si campania „Doneazã Pâine”, donând produsele realizate în competitia Cupa Brutarului cãtre mai multe institutii sociale din orasul Onesti.

Daniel Maior

Inapoi in -